Sedan flytten till Stockholm har jag fått vänja mig vid att bo på liten yta. Innan flytten till huvudstaden bodde jag på 90 kvadrat, vilken lyx med rejält kök, balkong och förvaringsutrymme. Nu bor jag på 30 kvadrat, det fungerar men riktigt kök och balkong känns nu mera som lyx. För att råda bot på utrymmesbristen byggde jag för snart två år sedan ett stort loft där jag skulle sova. Det blev verkligen ett lyft och jag tänkte "en rejäl madrass och bäddmadrass direkt på loftgolvet i pappas snickrade sängram, det räcker absolut" Hade jag då rätt? Som alla vet mjuknar madrasser utan stöd av en ram och jag började att vrida och vända på mig om nätterna och dessutom vaknade jag med ryggvärk. Hur löser jag nu detta? Jo jag tänker stilla "en bäddmadrass till under den stora madrassen, vilket det ligger en bäddmadrass på, råder nog bot på detta och liksom dämpar min säng". Sagt och gjort ännu en bäddmadrass införskaffades som lades under den stora madrassen, vilket det redan låg en bäddmadrass uppe på. Nu ska här sovas men...efter ännu några veckor vaknade jag igen på nätterna, klev upp på mornarna med rygg ont. Projekt byta kudde vidtog då. Är det för högt? För lågt? mjukt? Hårt? Jag vet inte hur många kudd-kombinationer jag prövade utan någon större framgång. Då fick jag en ny idé "om man lägger än bäddmadrass ovan på bäddmadrassen som ligger uppe på den stora madrassen, vilket det ligger en bäddmadrass under, ska det nog bli bra. Sagt och gjort en ny bäddmadrass införskaffades och lades uppe på bäddmadrassen som låg på den stora madrassen, vilken ligger på en bäddmadrass" Nu var det väl helvet också om jag inte skulle sova ordentligt! Men icke, när en madrass börjat mjukna så finns det ingen återvändo på madrassens totala sammanbrott.

Vad ska jag nu göra, jo, nu ska det införskaffas en riktig säng som man utan problem bör få upp på loftet och ner i sängramen som pappa har snickrat. Leverans från Ikea kom med en sängstomme av bästa kvalité och strax skulle detta va fixat. Skruvar bort räcket på loftet, kastar ner sjuhundra madrasser, ja det känns så fast det är bara fyra. Nu är det bara att lyfta upp sängstommen mot loftets kant och skjuta upp den så är det fixat. Nu är det bara det att om du har försökt lyfta en 1,40 bred sängstomme så vet du att den inte väger bomull utan mer som en elefant. JAG SKULLE JU KLARA DETTA!!! Jag inser efter att jag försökt i någon timme, ok flera timmar att detta kräver hjälp men vad ska jag hitta den, gott om vänner i storstan finns inte. Jag smsar min tjejkompis som verkligen visar vad en vän är "ja klart vi hjälper dig" och efter någon timme stod hon och hennes kille där och på 10 minuter hade vi fått upp sängen och skruvat tillbaka räcket.

Här ska sovas!